Getuigenissen

Greta, 64 jaar

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

‘Soms moet ik tijd stelen, zoals nu, terwijl ik dit schrijf.’

Ik ben 64 jaar, op brugpensioen, altijd gaan werken, weinig vrije tijd, zorg voor kinderen en man, ‘s zondags wassen, strijken, extra eten maken om de volgende werkdagen rond te geraken.

Nu de kinderen het huis uit zijn, ben ik op brugpensioen gegaan om de zorg van mijn schoonmama (nu 89 jaar en haar broer 84 jaar), allebei zorgbehoevend op mij te nemen. Met wat hulp van mijn man en van zorgverleners red ik het net. Maar het regelen van alles als we er eens uit willen met onze mobilhome, vraagt heel wat actie. We blijven met heel wat verantwoordelijkheden zitten. Dus vrije tijd blijft er niet zoveel meer over. Soms moet ik tijd stelen, zoals nu terwijl ik dit schrijf en intussen heb het gevoel dat ik me nuttiger zou kunnen maken want er is nog zoveel te doen...

Waarom doe je ze niet in een bejaardenhuis hoor ik jullie luidop denken? Dat hebben we gedaan met de broer van mijn schoonmama maar hebben hem er terug weggehaald op vraag van de dokter en andere redenen. Dus dragen we de zorg voor mijn schoonmama die dementerend is en voor haar broer. Een rusthuis voor haar lijkt ons geen oplossing. Daar is onvoldoende personeel meer om op haar te passen. En bovendien zouden we ons schuldig voelen…. Moeilijk... Er zijn waarschijnlijk meerdere mensen in zo een situatie. In de toekomst kunnen we niet kijken. Zelf hadden we ook nooit gedacht toen we onze mobilhome kochten.

Dit is zeker geen klaagbrief, het is gewoon de werkelijkheid van het leven … hoe alles kan verlopen, ook al had je soms een heel ander doel voor ogen.

 

Wil je ook graag je verhaal (al dan niet anoniem) delen?
Stuur het naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
pasar_pak-je-tijd_blauw-wit_400.png

Pakjetijd.be is een actie van Pasar vzw.

Meer info over Pasar vind je op www.pasar.be

 

Ambassadeurs van vrije tijd gezocht

Wil je mee nadenken en acties uitwerken rond vrije tijd? Stuur een mail naar pakjetijd@pasar.be

Heb jij het gevoel dat je te weinig vrije tijd hebt? Dat je vrije tijd vol zit met klusjes en verplichtingen? Laat van je horen!

Op basis van jouw reacties bekijken we hoe we acties kunnen opzetten.

Stuur je getuigenis naar pakjetijd@pasar.be